НОВИНИ

Циклон Yvonne накриє Україну снігом та льодяним дощем

11.12.2020 15:02
c270eb7dd0e8b6b2e46e7b8efb3a1362-wide-big

Сьогодні, вночі та зранку 11 грудня 2020 року Україна перебувала у зоні дії південного циклону Yvonne і тому цієї ночі в західних, північних областях та у центрі країни спостерігалися опади, мокрий сніг та дощ, та навіть льодяний дощ. Проте вже вдень антициклон з північного сходу знову підтисне і циклон поступиться, опади ймовірні лише місцями в західній частині України. Проте вже на вихідних ситуація знову погіршиться. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомила синоптикиня Наталія Діденко, пише agronews.ua.

У більшості областей України переважатиме суха погода. Вітер втримується і напрямком, і силою – 11-го грудня він буде південно-східним, до штормових поривів.

Температура повітря найближчої ночі очікується 0-3 градуси морозу, на Сході, а також на Полтавщині, Сумщині, у Дніпрі з районами -3-7 градусів, на Одещині та в Криму +2+6 градусів.

Протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах нуля градусів, на Сході буде до 2 морозу, на Заході та Півдні +3+8 градусів. У Києві п’ятниця очікується вологою, проте вдень опади припиняться. Вітер все одно залишається ще рвучким, некомфортним, східний, південно-східний.

“Вночі ще трохи підморозить – ожеледиця! уважно, а протягом дня потепліє до +1 градуса. А от вихідними південна циклонічність знову привальсує до нас – побільшає опадів, а в неділю знову антициклон відсуне мокрий сніг та дощ західніше – так вони, циклон Yvonn та антициклон Xavier, поки що й переставлятимуть ніжки по паркету туди-сюди у синоптичному танці. Нам – крутити шиями, спостерігати за ними і не дати голові запаморочитися від цих метеоперепадів”, – жартівливо спрогнозувала синоптикиня.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: