НОВИНИ

На Полтавщині за хабар заарештовано начальника райввіділу Держгеокадастру

24.06.2020 12:02
401469

Октябрський райсуд Полтави обрав запобіжні заходи керівнику ФГ «Софіястеп» Сергію Ятлу та начальнику Семенівського відділу Держгеокадастру Леоніду Кулінічу. Їх підозрюють у наданні $2000 хабара підприємцю за відмову від земельної ділянки. 12 червня суддя Алла Чуванова відправила обох під цілодобовий домашній арешт, оприлюднено у реєстрі судових рішень та на офіційному сайті суду. Про повідомляє agronews.ua.

Згідно з матеріалами справи, ВАТ «Веселоподільський бурякорадгосп» має у постійному користуванні 84 га землі у Семенівському районі. На початку квітня цього року до керівника товариства Ігоря Гриценка звернувся директор іншого підприємства. Керівник фермерського господарства «Софіястеп» Сергій Ятло запропонував відмовитися від ділянки в обмін на $5000.

У подальшому цю землю, нібито, планували поділити на 42 ділянки для учасників АТО. Під час розмови Сергій Ятло, у якості гарантії запропонованих умов, посилався на Леоніда Кулініча — начальника відділу у Семенівському районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області. Поки проходила зустріч, Кулініч і сам подзвонив директору «Веселоподільського бурякорадгоспу».

Начальник райвідділу Держгеокадастру запевнив, що з його боку ніяких проблем не буде та додав, що оформити нотаріальну згоду на поділ землі можна в будь-якого приватного нотаріуса на всій території України. Також він запросив його на особисту зустріч. Вона відбулася 11 травня на АЗС «WOG» у Хоролі, повідомляє poltava.to.

Передача коштів пройшла за місяць. 10 червня Сергій Ятло та Леонід Кулініч приїхали із Семенівки у Полтаву. З Гриценком вони зустрілися на вул. Раїси Кириченко, 36 — в офісі нотаріуса. Там керівник «Веселоподільського бурякорадгоспу» підписав заяву на відчуження 84 га землі і йому передали перші $2000. Одразу після цього начальника відділу Держгеокадастру та його спільника затримали поліцейські.

Сергію Ятлу та Леоніду Кулінічу оголосили про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі за вчинення нею дій з використанням наданого їй службового становища в їх інтересах та в інтересах третіх осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 ККУ).

За два дні суд обрав для них запобіжні заходи. Прокурори просили взяти обох під варту, оскільки на волі вони можуть знищити докази та вплинути на свідків. Втім, Сергій Ятло послався на те, що має на утриманні хвору матір, а Леонід Кулініч — хвору дружину. Суддя Алла Чуванова врахувала це та решту документів, тому вирішила посадити їх під цілодобовий домашній арешт — до 8 серпня цього року.

Обидва підозрюваних уже подали на ці рішення апеляційні скарги.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: