НОВИНИ

На Закарпатті запустили завод з виготовлення старовинних напоїв – палинок

19.06.2020 17:02
пали-708x430

Директор товариства Віктор Феєр розказав, що у квітні 2018 року виробнича лабораторія підприємства успішно пройшла атестацію та отримала Свідоцтво про відповідність вимогам ДСТУ. На підприємстві розпочали офіційне виробництво напою, відомого як палинка. Про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація, пише agronews.ua.

На першій закарпатській палинчарні виготовляють брендові міцні алкогольні напої із натуральних дистилятів. У виробництві використовують фрукти місцевого походження.

“Перша Закарпатська Палинчарня» виготовляє унікальний колоритний продукт. Це справжня візитівка Закарпаття. Такі місцеві продукти, як наша палинка, цукерки та інші, мають бути доступні: продаватися в супермаркетах, на заправках, в д’юті-фрі. Ми готові сприяти виробникам унікального локального продукту”, – заявили у Закарпатській ОДА.

Палинка – фруктова горілка в Угорщині та Трансільванії. Готується з різних фруктів і і ягід (подібно до ракії) — винограду, груші, абрикоси, сливи, яблук. Але палинка, під назвою, паленка, запіканка, широко виготовлялася і в Україні у період 15-18 століть. Вона була дуже поширеним неміцним алкогольним напоєм, який виготовлявся з місцевих фруктів, переважно слив.

Після приєднання України до Московського царства, виробництво фруктових алкогольних напоїв пішло на спад і згодом було витіснено з ужитку горілкою та міцними алкогольними напоями державного централізованого виробництва. Приватні гуральні та винокурні, які до того були у кожному селі у значній чисельності, були заборонені, рецепти частково втрачені.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: