НОВИНИ

У лісах України розпочалися санітарні рубки

19.06.2020 08:02
unnamed

Спеціалісти ДСЛП «Київлісозахист» розпочали обстеження лісів України для визначення обсягів санітарних рубок лісу. Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» – одне з перших серед лісгоспів Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства запросили спеціалістів ДСЛП «Київлісозахист» для огляду лісу. Про це повідомляє пресслужба ДП «Чернігівське лісове господарство», пише agronews.ua.

«Усі виробничі сили лісгоспу ми спрямовуємо на догляд за лісом у боротьбі з його хворобами. Аби освоїти обсяги екологічного лиха, як сьогодні можна із впевненістю називати всихання хвойних, лісівники проводять санітарні рубки, – розповідає директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко. – Для нас важливо вчасно провести всі обстеження та завершити погодження до закінчення «сезону тиші», щоб розпочати оперативне видалення пошкоджених хворобами та шкідниками дерев, забрати всі вітровальні та буреломні дерева, не допустити розповсюдження шкідників та втрат деревини».

За словами головного лісничого «Чернігівського лісового господарства» Вадима Фесюна, щоб ліс був здоровий, лісівники постійно доглядають за насадженнями. А після завершення періоди заборони, обсяг таких робіт істотно збільшується.

«У лісівників, окрім обов’язкових заходів для формування і оздоровлення лісів, додаються й інші проблеми: за період сезону тиші стовбурові шкідники можуть завдавати фізіологічну та технічну шкоду: фізіологічну – живим деревам, технічну – заготовленій деревині», – коментує Вадим Фесюн.

Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» – одне з перших серед лісгоспів Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства запросили спеціалістів ДСЛП «Київлісозахист» для огляду лісу.

Комісія лісопатологів спільно із лісівниками ДП провели лісопатологічне і санітарне обстеження послаблених та розладнаних насаджень, в яких заплановані заходи з поліпшення санітарного стану лісів на 2020 рік. За результатами обстеження складені акти для проведення вибіркових санітарних рубок в біологічному заказнику місцевого значення «Церківка», а також у Березнянському, Пакульському, Мекшунівському, Любецькому, Славутицькому та Красилівському лісництвах ДП «Чернігівський лісгосп».


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: