НОВИНИ

На Житомирщині головний лісничий заплатить 15 млн грн за незаконні рубки

18.06.2020 07:02
4587_77daa

На Житомирщині головний лісничий лісогосподарського підприємства протягом 2016 року допустив незаконні вирубки лісу породи дуб, граб, ясен, сосна. Неналежно виконуючи обов’язки директора підприємства, склав і видав низку завідомо підроблених офіційних документів, аби приховати незаконні дії. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

Унаслідок таких протиправних дій вирубано майже 2 тисячі дерев, чим державі завдано збитків на понад 15,4 млн грн.

Прокуратурою Житомирської області, у межах кримінального провадження за фактом пособництва у незаконній порубці лісу, службового підроблення та службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, заявлено до обвинуваченого – головного лісничого одного з лісгоспів області – цивільний позов про стягнення із фігуранта справи завданої шкоди на суму понад 15,4 млн грн.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні, за процесуального керівництва прокуратури області, закінчено, обвинувальний акт за ч. 5 ст.27, ст. 246, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України затверджено та скеровано до суду.

Викрито та припинено незаконні вирубки лісу завдяки спільним діям прокуратури та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області. Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.

Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд. Прокуратура області підтримуватиме публічне обвинувачення.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: