НОВИНИ

Експортна ціна добрив від нацвиробника дешевша чим на внутрішньому ринку, – Лещенко

18.06.2020 21:30
a30fabdb-78e1-4e47-93cb-639c4dd226a1

Сьогодні, 17 червня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Роман Лещенко, Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це повідомляє agronews.ua.

“Безпосередньо коли ми були на зустрічі з Президентом України це питання обговорювали. В цій ситуації було чітко сказано, що на даному етапі введення імпорту квот є недоцільним – це цитата Президента України”, – підкреслив Лещенко.

Він додав, що це питання обговорюється і чекають рішення комісії.

Нагадаємо, Агрокомітет не підтримав запровадження квот на імпорт міндобрив.

“Обговорюється на рівні: Уряду, Аграрного комітету, Офісу Президента України. Ми всі перебуваємо в дискусії обговорення, але перебуваємо  виключно в законодавчому колі”, – наголосив він.

Роман Лещенко зазначив, що за всі останні роки експортна ціна добрив від національноготоваровиробника була дешевша чим на внутрішньому ринку. Ми продавали  нашим міжнародним партнерам дешевше, а купували дорожче.

Нагадаємо, що Роман Лещенко наголошував, що аграрії висловлюють занепокоєння, адже ухвалення такого рішення призведе до необґрунтованого перевищення внутрішніх цін на добрива над світовими, і як наслідок – додаткових збитків українських сільгоспвиробників.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: