НОВИНИ

Саакашвілі блокуватиме впровадження квот на імпорт міндобрив в Україні

03.06.2020 12:04
https://agronews.ua/

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі висловився проти впровадження квот на імпорт мінеральних добрив, має намір порушити це питання на зустрічі з прем’єр-міністром. Про це повідомляє interfax, пише agronews.ua.

“Щодо ситуації з добривами. Я вчора надіслав міністрові економіки листа. Ми це обговорюватимемо з прем’єр-міністром… Мені здається, ми це зупинимо”, – сказав він під час онлайн-зустрічі з бізнесом у вівторок.

За словами Саакашвілі, ця ініціатива – “класичний випадок лобіювання інтересів монополістично-олігархічного бізнесу”.

“Ситуація така: захищаючи українського виробника, в результаті закривається імпорт (добрив – ІФ) не лише з Росії, а і з Європи, які на 30% дешевше коштують, ніж із Росії. Ситуація проста. В нас є монополіст-олігарх, у цьому випадку це Фірташ, і, наскільки я розумію, Бахматюк. Вони поділили ринок”, – пояснив голова виконавчого комітету Нацради реформ.

За словами Саакашвілі, з іншого боку є невеликі виробники добрив, які чудово конкурують і отримують прибуток.

У цьому контексті він навів приклад заводу з виробництва добрив енергохолдингу “ДТЕК”.

“Чомусь це маленьке підприємство працює, і не лише “ДТЕК”, а й кілька інших добре працюють. Якщо вони добре працюють, чому інші ні?” – зазначив він.

Як повідомлялося з посиланням на торгового представника – заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Качку, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядає можливість упровадження квот на імпорт мінеральних добрив до країни. Низка аграрних асоціацій, імпортерів і трейдерів агрохімії публічно висловилися проти цієї ідеї та закликали уряд від неї відмовитися.

Нагадаємо, аграрії України вийшли на мітинг проти монополізації ринку міндобрив та озвучили головні вимоги аграріїв щодо квотування імпорту міндобрив в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: