ГОЛОВНЕ

Аграрний комітет підтримав внесення змін до Земельного кодексу України

20.05.2020 16:02
https://agronews.ua/

Комітет ВРУ з аграрних та земельних питань підтримав у другому читанні Проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель», реєстраційний номер 2280. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agronews.ua.

Значною перешкодою для ефективного управління просторовим розвитком громад залишається успадкована ще з радянських часів система просторового планування, що передбачає паралельне розроблення містобудівної та землевпорядної документації.

Оновлення такої документації стримує висока вартість виконання топографо-геодезичних та картографічних робіт на територію громади, широке використання “паперових” технологій при підготовці вихідної інформації для просторового планування, недосконалість нормативного забезпечення, а також відсутність належної публічності містобудівної та землевпорядної документації, а також відомостей земельного та інших галузевих та відомчих кадастрів.

Відсутність належним чином зафіксованих у Державному земельному кадастрі відомостей про межі територіальних громад створює підґрунтя для спорів між органами місцевого самоврядування щодо території своєї юрисдикції.

Сьогодні Комітет ВРУ з аграрних та земельних питань розглянув та прийняв у другому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель».

Проектом Закону пропонується врегулювання питань:

– встановлення меж громад;

– комплексного просторового планування територій громад, що скасовує необхідність розроблення декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою;

– унормування питань, пов’язаних із її затвердженням;

– нормування формування електронної картографічної основи для планування території;

– забезпечення реального зв’язку програм соціально-економічного розвитку із документацією із просторового планування, а також створення прозорого та неконфліктного механізму врахування громадських та приватних інтересів через прозорі громадські обговорення.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: