НОВИНИ

Державна політика повинна забезпечити збереження насіннєвого фонду України, – фермер

08.05.2020 19:09
https://agronews.ua/

Через посуху потрібно повністю взяти під контроль ситуацію з насіннєвим фондом країни. Таку думку висловив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак. Про це повідомляє agropolit.com, пише agronews.ua.

«Хоча у нас і домінує приватна форма господарювання, але державна політика повинна  забезпечити збереження: людей, фуражу та насіннєвого фонду. Якщо раніше Одещина нам давала насіння (особливо – озимої пшениці), це найкращі сорти зерна в Європі хлібопекарної якості, але цього року нам доведеться допомагати не тільки Одесі, але й Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжю, Дніпропетровській та Кіровоградській області. Непогані прогнози по врожаю у Полтавській, Сумській, Чернігівській області. Тож зараз потрібно задуматися по заготовці насіннєвого фонду», – попереджає Микола Стрижак.

На його думку, також для створення продовольчої безпеки України, Аграрний фонд має закупити 3-3,5 млн т зерна хлібопекарної якості та близько 13 млн т інших продуктів першої необхідності (фуражна пшениця, м’ясо-молочна продукція та інше). 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: