НОВИНИ

Поліція викрила групу осіб на крадіжці з потягу 3 тонн зерна

08.05.2020 17:32
https://agronews.ua/

Миколаївські поліцейські викрили группу осіб на крадіжці з потягу 3 тонн зерна. Наприкінці квітня співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що група осіб з-поміж мешканців двох сіл розкрадають вантаж з потягів на станції Новополтавка.  Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

У ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що до складу групи входять близько 15 осіб від 17 до 40 років.

“За попередньою змовою, зловмисники у певні дні здійснюють розкрадання вантажу у той час, коли на залізничній колії відбувається формування потягу та він перебуває у нерухомому стані”,- підкреслюють у повідомленні.

Вночі 5 травня правоохоронці викрили злодіїв у той момент, коли вони вантажили зерно пшениці. Зриваючи пломби та відкриваючи у такий спосіб люки вагонів потяга, зловмисники висипали збіжжя просто на залізничне полотно, а потім засипали у мішки та завантажували у два автомобілі для перевезення. 

На місці події поліцейські застали 14 осіб, зокрема трьох неповнолітніх. Двоє з фігурантів раніше вже відбували покарання за вчинення крадіжок. Правоохоронці вилучили обидва транспортні засоби, металеві ломи, зірвані пломби та 61 мішок зерна пшениці загальною вагою майже 3 тонни. Зі слів зловмисників, викрадене вони перевозили до місця мешкання одного з членів групи з метою подальшого продажу. 

За вказаним фактом слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Замах на крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб». Санкція статті передбачає покарання у вигляді від арешту до позбавлення волі на п’ять років.

Наразі триває підрахунок суми завданих підприємству збитків, після чого за процесуального керівництва прокуратури вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії продовжуються, за результатами яких буде надана правова оцінка діям кожного. Також в ході слідства поліцейські встановлюватимуть усіх причетних до крадіжки осіб. 


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: