НОВИНИ

ЄС може заборонити імпорт етанолу з України

28.04.2020 11:01
1302787

В ЄС вимагають ввести заборону на імпорт етанолу, так як він здатен поставить під загрозу не тільки європейський сектор етанолу, а й виробництво не ГМО-сировини, повідомляє feednavigator. Про це пише agronews.ua.

«Ми повинні відхилити запити на тимчасове призупинення мит на етанол. Ми повинні зберегти антидемпінгові і антидотаційні заходи, які в даний час застосовуються до імпорту біодизеля з США», підкреслює Олександр Бачлер, голова робочої групи Сора-Cogeca з біоенергетики.

Очікується, що виробництво ріпаку в ЄС в 2020/2021 маркетинговому році складе близько 17 млн ​​тонн через скорочення посівних площ. Посівні площі з багатими білками культурами приблизно на 30% нижче, ніж в 2017/2018 роках, повідомляють Сора-Cogeca.

«Зіткнувшись з карантинними заходами в ЄС і в усьому світі, ринки переробки білкових культур ризикують вступити в фазу сильної нестабільності в результаті більш низького попиту на біотоппіво і низького рівня виробництва білкових культур в Європі. У цьому контексті, європейські фермери, кооперативи і організація закликають до комплексу швидких дій».

Нагадаємо, українські виробники біоетанолу у збитках через зупинку експорту.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: