НОВИНИ

Названо площі озимих в Україні, які прийдеться пересівати

23.04.2020 13:04
posivna_pole_sivalka_traktor_superagronom-24466

Весняна вегетація 2020 року розпочалася більш ніж на два тижні раніше, ніж це відбувалося традиційно останні роки. На початку березня експерти відзначали, що озимі знаходилися в хорошому і задовільному стані, повідомляють експерти УкрАгроКонсалт. Про це пише agronews.ua.

«Завдяки теплій зимі, більшість культур знаходяться в доброму та задовільному стані, і площа, яка, ймовірно, буде повторно засіяна, становить близько 800 тис. га, 700 тис. га з яких займають посіви пшениці», – йдеться у повідомленні.

Зміна кліматичних умов і рання весна призвела до того, що в Херсонській області завчасно зацвів ріпак. За оцінками аграрієм, ні до чого хорошого це не призведе.

«На полі вже зацвів ріпак. Стеблеваніе порядком 10-15 см. А морози -5 ° C та подальше похолодання, проблеми з вологою … Якщо ріпак так рано викинув стрілку і ще не набрав ніякої вегетаційної маси, то врожаю там вже не буде, він просто загине», – зазначено у повідомленні.

На думку генерального директора консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт» Сергія Феофілова, ситуація зі станом озимих близька до критичної. На значній частині території, особливо на півдні, озимі перебувають в пригніченому стані, і їх розвиток сповільнилося.

«Озимі вийшли із зимівлі практично на рівні минулого року. Але подальший розвиток озимих буде і вже визначається погодою. Недавня пилова буря, практично відсутність снігу протягом зими, незначні опади у березні і квітні, сильні вітри позначаться на розвитку і озимих, і ярових культур. Зволоження шарів грунту явно недостатнє. У найближчі 7-10 днів; не прогнозуються будь-які істотні опади. Ми розраховуємо, що аналогічно з минулим роком, опади прийдуть в травні і це значно поліпшить стан посівів», – зауважив він.

Нагадаємо, посівна-2020 може завершитися рекордно рано через брак вологи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: