ВАЖЛИВО

Пожежна ситуація в Житомирській області є контрольованою, – Фірсов

20.04.2020 10:05
93918451_3430024813680511_4474711441114398720_n

Пожежна ситуація в Житомирській області є контрольованою. На ліквідацію наслідків лісової пожежі залучено сили та засоби ДСНС України в складі 31 одиниці техніки та 125 чоловік особового складу. Про це повідомив на своїй фуйсбук сторінці в. о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов, пише agronews.ua.

“Свята довелося провести в епіцентрі пожеж у Житомирській області. Проїхав найбільш складні ділянки загорань. Станом на зараз, залишилось 2 основних епіцентри пожежі в Овруцькому районі. Ситуація є контрольованою, повірте, я би не став мовчати, якщо було б щось катастрофічне. На ліквідацію наслідків лісової пожежі залучено сили та засоби ДСНС України в складі 31 одиниці техніки та 125 чоловік особового складу.”,- повідомляє Фірсов.

Також, з метою підвищення ефективності гасіння лісової пожежі та у зв’язку із ускладненням доступу до окремих осередків пожежі, було залучено протипожежну авіацію, а саме: для проведення повітряної розвідки вертоліт Eurocopter, для гасіння пожежі з повітря 3 літаки АН-32, які на даний час здійснили 9 скидів води.

Читайте також: штрафи за випалювання сухої трави потрібно підвищити, – Фірсов.

А також працює протипожежний поїзд. Від лісоохоронних підрозділів задіяно 763 чол., 61 пожежних автомобілі, 32 трактори з ґрунтообробним обладнанням.

Він додав, що основною проблемою було те, що внаслідок сильного вітру (до 25 м/с), який сприяє швидкому поширенню полум’я у важкодоступних (болотистих) місцях, з великим накопиченням лісової підстилки та високої трав’яної рослинності, пожежі поширюються на великі площі.

Постійно на місці подій Заступник голови ДСНС Ільченко Микола та голова ліс агенства Андрій Заблоцький. Напрям вітру змінюється, і від диму можуть потерпати різні регіони, не тільки Київщина. Якщо відчуваєте сильний запах диму, на вулицю краще не виходити і зачинити вікна.

“Окремо хочу попередити тих, хто ще не зрозумів, що підпал трави – це дуже небезпечно. Ще у п’ятницю ми затримали 3 осіб, склали протоколи і передали справи правоохоронцям. Жарти скінчились, треба відповідати за свої вчинки. Втомлені. Але усі працюють до повного усунення пожежі”, – резюмує Єгор Фірсов.

Нагадаємо, не допустити екологічну перевірку буде дуже дорого.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: