НОВИНИ

В Україні значно подешевшала картопля

10.04.2020 11:05
article359094

Від початку тижня ціни на картоплю просіли на 30%. Таке суттєве падіння ціни пов’язане зі збільшенням імпорту цієї продукції та стабілізацією попиту, пояснюють у департаменті «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західній Україні гуртового ринку. Про це пише agronews.ua.

Введення карантину спровокувало ажіотажний попит на продукти харчування в Україні, він дуже швидко перекинувся на овочі «борщового набору». По моркві, буряку та капусті вдалось втримати ціни, бо вся ця продукція є у сховищах українських фермерів. А от із картоплею ситуація розвивалась по-іншому.

«Картоплю ми імпортували весь сезон, тому зростання попиту на фоні зростання курсу іноземної валюти одразу спровокувало підняття ціни на цю продукцію. Сьогодні українські трейдери продовжують імпортувати картоплю, тоді як попит помітно знизився. Відповідно, і ціни почали просідати», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

На поточний момент на майданчику ринку «Шувар» картоплю можна купити по 7-9 грн/кг. Картопля, в порівнянні з вереснем 2019 року, подешевшала на 20%.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: