ВАЖЛИВО

У Раду подано законопроєкт про 5% оподаткування гектара ріллі

09.04.2020 08:02
вирощування сої з інокулянтами

За словами голови підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’яна Заблоцького, щоб подолати тіньовий обробіток земель, до Верховної Ради подано Законопроєкт №4141, під яким вже підписалися більше 40 народних депутатів. Про це пише agronews.ua.

“Після того, як було скасовано спецрежим оподаткування ПДВ, появилося дуже багато тіньового обробітку землі. Зараз ми оцінюємо, що третина землі обробляється в тіні, а ринок тіньового зерна складає десь 40%. Щоб побороти це зареєстрована серія законопроєктів. У них різна концепція, але суть одна”, – розповів він.

Законопроєкт №4141 пропонує наступну модель: з одного гектара платиться не менше, ниж 5% нормативної оцінки землі.

“Що це означає? Що загальна сума видатків, яку ви платите, не може бути менша, ніж 5% нормативної оцінки землі. Якщо у вас менша, то ви просто доплачуєте різницю. Для тих, хто чесно обробляє землю, або має додаткове тваринництво, ніякого ефекту не буде. А для тих, хто обробляє вчорну або в тінь, це буде змушувати його платити по-чесному”, – підсумував Мар’ян Заблоцький.

Нагадаємо, оприлюднено обсяги тіньового виробництва зерна в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: