ВАЖЛИВО

Висоцький: не можна допустити зупинки критично важливого агросектору

07.04.2020 10:59
37ab20e-a486939-vysotsky_690x360

Під час Другого Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради: «Аграрний сектор України в умовах пандемії», яка відбулася 7 квітня 2020 року, мова йшла про посівну 2020 року, питання забезпечення продовольчої безпеки України та обговорювалися нагальні проблеми агросектору країни. Про це повідомляє agronews.ua.

Як зауважив під час конференції заступник міністра Мінекономрозвитку Тарас Висоцький, у квітні-червні немає підстав переживати стосовно наявності продовольства в Україні. Наразі залишки зерна у сховищах достатні для внутрішнього споживання.

“Стосовно гречки, у нас насправді знизилися посівні площі за останні роки. І ми були імпортозалежні. Запасів гречки на складах великих мереж достатньо на 35 днів. В цілому поки що все відносно нормально”, – сказав він.

Що стосується майбутнього врожаю, то поки що посвна проходить нормально. Критичним фактором є волога.

“Циклон вже другий тиждень. В Одеській області взагалі посуха. Дощі прогнозують через 10 днів. Рекордного врожаю, звісно, не буде. Але прогнозуємо, що буде абсолютно достатньо і для внутрішнього споживання, і для експорту”, – підкреслив замміністра.

Стосовно обмежень: постанова № 211 від 11 березня 2020 року, передбачає, що все, що підпадає під забезпечення продовольчої безпеки, повинно забезпечуватися.

https://www.facebook.com/agronewsukraine/posts/2998950896829581

Наразі готуються зміни до постанови, у яких буде чітко вказано, що те, що стосується агросектору – повинно працювати без зайвих обмежень. Щоб не допустити зупинки цієї критично важливої галузі”, – підсумував він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: