НОВИНИ

В Україні оприлюднено прогноз цін на зерно на квітень 2020 року

06.04.2020 13:28
zerno-8401

У перших числах квітня цінові гойдалки знову пішли вниз, і якщо хтось із покупців замислюється про форвардному контракті, то зараз саме час його укласти. Справа в тому, що попередні чинники, як зростання, так і падіння, були короткостроковими, – заявляє у своєму огляді експерт УкрАгроКонсалт Єлізавета Малишко, пише agronews.ua.

У міру наближення нового сезону ринок все більшу увагу приділятиме перспективам нового врожаю, а вони стають все менш оптимістичними. Площі пшениці в США досягнуть мінімуму, стан посівів в Європі далеко від ідеального. В регіоні Причорномор’я теж є певні проблеми.

Посівні площі пшениці в регіоні в цілому будуть більше торішніх. Зараз стан посівів озимих на більшості площ в Україні задовільний. Але посуха, безперечно, є, і вона викликає побоювання. В Україні в березні кількість опадів не перевищувала 50% норми, і верхній шар грунту сухий майже повсюдно. Особливо в Одеській області, де є дефіцит вологи не тільки в орному, але вже і в метровому шарі грунту.

Знижувати врожайність нижче середньої трирічної поки немає сенсу, але прапор на можливе зниження УкрАгроКонсалт вже ставить. Прогнози в основному показують відсутність продуктивних опадів протягом двох тижнів. Але є моделі, які допускають імовірність сприятливих опадів. Прогноз на сьогоднішній день – 26,7 млн тонн проти 28,5 млн тонн в 2019.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: