НОВИНИ

Як змінюється торгівля фермерськими продуктами в умовах карантину

07.04.2020 08:02
dostawka-produktow-polska

Торгівля та продовольчи ринки наразі обмежені або й взагалі закриті не лише в Україні. Але фермери завжди були новаторами, і вони це демонструють і зараз. Як фермери та ринки світу пристосовуються до карантину йдеться у публікації agriculture, пише agronews.ua.

Обмеження кількості людей, які можуть за один раз зайти на ринок – наразі це основний захід для зменшення ризику зараження у торгових закладах та ринках України. В той же час все більше ринків світу починають співпрацювати з фермерами та заохочують споживачів робити попереднє замовлення та передоплату прямо на ринку. Фермери отримують список замовлень від адміністрації ринку і доставляють його на ринок у відділ замовлень. Людям залишається лише забрати замовлення у зручний для себе час.

Цікаве нововведення запровадили на невеликих ринках США: одну людину там ставлять обробляти продукти, а іншу – гроші. Тим самим знижується ризик розповсюдження вірусу через готівку, яку найчастіше використовують на ринках.

Також продавці почали заокруглювати ціни, щоб вони обробляли лише паперову готівку, а не рахували монети. Також там, де немає платіжних систем, наразі стали дозволяти постійним клієнтам забирати свої покупки на ринку, а платити, коли вони повернуться додому через онлайн-банкінг.

Стрімкого розширення або запуску набули інтернет-програми сільського господарства, що підтримуються громадою (CSA), де ви замовляєте в Інтернеті, а коробка овочів, м’яса та інших продуктів доставляється вам додому, – йдеться у публікації.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: