НОВИНИ

Названо причини зростання цін на українську сою та кукурудзу

02.04.2020 08:32
Container Ship in Port of Buenos Aires, Argentina

Затримка експорту з Аргентини підтримала ціни на українську кукурудзу та сою, які опускалися під тиском пропозицій нового врожаю з Південної Америки. Про це інформує електронна зернова біржа graintrade, пише agronews.ua.

Після зростання цін на сою з Аргентини та Бразилії на 3-4 $/т до 335-348 $/т FOB, ціни попиту на сою в Україні в порту за тиждень виросли на 5-10 $/т до 365-370 $/т, що відповідає рівню 375-380 $/т FOB.

Ціни на кукурудзу в Україні виросли в порту на 5-6 $/т до 168-169 $/т, що відповідає рівню 180 $/т FOB.

Зростання відбувається тому, що відвантаження кукурудзи, соєвих бобів та шроту з портів Аргентини уповільнюється, оскільки уряд зробив інспекції судів ретельнішими, щоб впевнитися у відсутності інфікованих Covid -19 серед членів екіпажів.

За даними логістичної агенції NABSA, станом на 27 березня в порту Росаріо, що є центром експорту сільгосппродукції з країни, збитий графік завантажень на 21 судно, оскільки перевірка кожного з них затягується щонайменше на один день.

Поставка сої до портів ускладнюється, оскільки подекуди муніципальна влада відмовляється надавати дозволи на проїзд вантажівок її територією.

В районі порту Росаріо десятки міст не виконують видане минулого тижня урядом розпорядження про недопущення зупинки експорту, що може призвести до перебоїв у постачанні сільгосптоварів до портів.

Економіка країн Південної Америки страждає від зупинки експорту, тому їх уряди намагаються якнайшвидше відновити роботу портів та прискорити відвантаження. Це вже найближчим часом посилить тиск на ціни та опустить попит на спотові поставки української сої та кукурудзи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: