НОВИНИ

З початку року бензин та дизпаливо в Україні здешевшали на 13%

01.04.2020 09:02
1280088

В Антимонопольному комітеті України відбулися зустрічі із керівниками мереж АЗС. Учасники ринку дали ґрунтовні пояснення щодо поточної ситуації із ціноутворенням і більшість з них погодилися із висновками АМКУ щодо можливості подальшого зниження цін. Про це інформує пресслужба АМКУ, пише agronews.ua.

“Зустріч стала наступним заходом у «кампанії» АМКУ, яка має на меті зробити ціноутворення на ринку нафтопродуктів максимально конкурентним”, – йдеться у повідомленні.

Впродовж трьох місяців Антимонопольний комітет збирає й аналізує інформацію про ринок нафтопродуктів в Україні. Приводом до поглибленого дослідження став висновок про невідповідність цін на стелах автозаправок чинникам, які на них впливають: цін на нафту, опт, курс валют тощо.

Протягом грудня 2019 – березня 2020 ці чинники зазнали істотних змін: поступове здешевлення опту, обвал цін на нафту, укріплення гривні взимку і пов’язані із пандемією коронавірусу ослаблення нацвалюти й скорочення попиту в березні.

“Комітетом було опрацьовано величезний масив інформації – як по українському ринку нафтопродуктів загалом, так і по окремим його гравцям. Було враховано й вплив глобальної та європейської кон’юнктури”, – повідомляє пресслужба.

З 5 грудня ціни на бензини та дизпаливо на АЗС знизилися в середньому на 13%. Наразі у Комітеті очикують згоди власників АЗС на подальше зниження цін.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: