ВАЖЛИВО

УЗА підписала Меморандум щодо граничного обсягу експорту зерна

30.03.2020 15:46
зерно-1

30 березня 2020 року президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов підписав Додаток до Меморандуму, запропонований Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України стосовно узгодження позицій на ринку зерна на 2019/2020 МР, яким встановлено граничний обсяг експорту пшениці на рівні 20,2 млн. т. Про це, з посиланням на повідомлення Української зернової асоціації, пише agronews.ua.

«Цей показник повністю відповідає прогнозу УЗА щодо експорту пшениці з України в поточному маркетинговому році. На сьогодні Україна експортувала майже 18 млн. т пшениці, залишилося експортувати в квітні-червні 2020 року відповідно до протоколу 2,2 млн. т. Такий обсяг є абсолютно типовим для України в останні місяці сезону та не несе жодних ризиків продовольчої безпеки. Окрім того, за всю історію підписання Меморандуму між зерновиками та Міністерством не було випадків порушення досягнутих домовленостей та експорту зернових понад встановлений граничний обсяг», — наголосив Президент УЗА Микола Горбачьов.

За словами Миколи Горбачьова, УЗА тісно співпрацює з Урядом та Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства щодо розвитку аграрного сектору, забезпечення продовольчої безпеки та уникнення застосування експортних обмежень.

Наразі, Україна експортувала близько 50 млн т зерна та олійних, і планує до кінця маркетингового року експортувати ще близько 10 млн т.

Виробництво зерна 2019 року склало близько 98 млн т, що є абсолютним рекордом.

Із зібраного врожаю пшениці понад 28 млн. тв цьому році, в Україні залишиться щонайменше 8 млн. т, що значно перевищує обсяг споживання пшениці в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: