ВАЖЛИВО

Податок за землю: що треба знати про плату за землю на час карантину

28.03.2020 19:03
90867973_231547961553106_9172273621228322816_o

Податок за землю можна не сплачувати з 1 березня по 30 квітня 2020 року лише за ті ділянки, які використовуються у господарський діяльності. Про це повідомила Державна податкова служба України у Facebook, пише agronews.ua.

На який період можна не сплачувати земельний податок?

Не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що використовуються в господарській діяльності.

Хто може не сплачувати плату за землю за березень та квітень 2020 року?

Плата за землю можна несплачувати, якщо земля перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних осіб-підприємців або юридичних осіб, які використовують земельні ділянки у господарській діяльності.

Чи поширюється це нововведення на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності?

Ні. Звільнення не поширюється на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки воно стосується лише ділянок, які використовуються у господарській діяльності.

Податкові декларації з плати за землю за 2020 рік вже подані. Як платник податку відобразити зміни у обчисленні податкових зобов’язань?

Для зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за березень-квітень 2020 року юридичним особам необхідно подати уточнюючу податкову декларацію.

Теж саме потрібно зробити і приватним підприємцям, у яких право на земельну ділянку оформлено на них як на суб’єктів підприємницької діяльності. Адже, в частині нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності такі фізичні особи прирівняні у правовому статусі до юридичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: