НОВИНИ

Аграрії та уряд України обговорюють дозвіл на роботу насінневих магазинів

23.03.2020 15:32
Planting seeds

Представники аграрних асоціацій, а також фермери звернулися до Уряду України з проханням дозволити роботу торгових закладів з продажу насінневого, садивного матеріалу, а також засобів захисту рослин. Про це повідомив директор ТДВ “Украгротрейд” Шилов Олег у Фейсбук.

“У зв’язку з настанням строку посівної кампанії, а також необхідністю невідкладних дій з планово-календарних обробок садів та городів, представники аграрних асоцівцій просять внести в перелік дозволеної торгівельної діяльності діяльність спеціалізованих магазинів з продажу засобів захисту рослин; посадкового та посівного матеріалу; садово-городнього інвентарю; засобів індивідуального захисту; укривних матеріалів. Дана група товарів потребує застосування у певний календарний термін”, – зазначив він.

Укривний матеріал агроволокно (санбонд) використовується для виготовлення захисних масок, яких наразі не вистачає, а попит значно збільшився. З агроволокна за інструкцією можна самостійно пошити захисну маску, вартість матеріалу для якої складатиме менше однієї гривні.

Раніше Львівська міська рада вже прийняла рішення (Протокол позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій №9 від 18.03.2020р) яким дозволила працювати магазинам з реалізації насіння. 19.03.20р в м. Ізюм також ухвалили подібне рішення.

“Просимо невідкладно розглянути питання, щоб дозволити працювати магазинам з реалізації насіння. В свою чергу ми забезпечимо персонал магазинів засобами індивідуального захисту та дезінфекції приміщень; організуємо сервіс адресної доставки; зобов’язуємося дотримуватися дистанції між людьми, виконувати всі приписи та вимоги для торгівлі, які запобігатимуть можливій загрозі поширення коронавірусної інфекції COVID-19”, – зазначив Олег Шилов.

В свою чергу Уряд України не буде забороняти продаж саджанців та посадкового матеріалу квітів, декоративних та плодових рослин на ринках України. Про це заявив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики

«Офіційної заборони на торгівлю посадковим матеріалом в Україні немає. Це стосується саджанців плодових та декоративних дерев, квіткової розсади, квітковий та овочевий посадковий матеріал», – зазначив пан Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: