НОВИНИ

В гаражному кооперативі під Києвом тоннами гнали сурогатний алкоголь

20.03.2020 19:02
n_7322_66284411

Служба безпеки України викрила і блокувала у Київській області незаконне виробництво і збут оптових партій контрафактних алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Пише пресслужба Служби безпеки України.

За попередніми даними слідства, група, до складу якої входило декілька мешканців Білої Церкви, організувала нелегальне виготовлення фальсифікованого алкоголю та цигарок для продажу. Підпільні цехи вони облаштували у приміщеннях місцевого гаражного кооперативу та у приватному домоволодінні родичів одного з фігурантів.

Контрафактний товар під виглядом продукції вітчизняних та іноземних марок ділки планували реалізовувати через місця роздрібної торгівлі на території регіону.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів та підпільного виробництва фальсифікату правоохоронці виявили 1,2 тонни спирту, понад 7 тонн сурогатних алкогольних напоїв і майже 7 тисяч пачок контрафактних тютюнових виробів. Також вилучено обладнання для кустарного виробництва алкоголю і тару для підробок. Вартість виявленого товару становить майже мільйон гривень.

Увесь потенційно небезпечний для життя та здоров’я громадян фальсифікат, який міг потрапити до роздрібної торгівлі, наразі вилучено. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Заходи з блокування протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими Білоцерківського відділу поліції під процесуальним керівництвом Білоцерківської місцевої прокуратури.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: