НОВИНИ

За тиждень порушники земельного законодавства сплатили 700 тис. грн

19.03.2020 17:02
jBirKFKiNWbO1lqVNbbseSuwgBuqRWxc

З 10 по 13 березня Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 495 заходів державного контролю за використанням та охороною земель. Що на 156 заходів менше попереднього тижня. Повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

Виявлено 365 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель, що на третину менше попереднього періоду.

За вказаний період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу на суму у розмірі 819 269 грн, що вдвічі менше минулого тижня.

Серед них у добровільному порядку відшкодовано 705 451 грн, що на 30% менше, ніж у попередньому періоді.

До органів прокуратури, органів досудового слідства направлено 26 матеріалів про порушення вимог законодавства, зокрема які містять ознаки злочинів.

Найвищі показники зі здійснення заходів державного контролю показало Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області, що здійснило 25 заходів державного нагляду, за результатами яких виявлено 18 порушень земельного законодавства. Нарахована шкода становить 62 693 грн, відшкодовано у добровільному порядку — 69 489 гривень.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: