ВАЖЛИВО

Мінекономрозвитку до 1 квітня спростить реєстрацію сімейних ферм

18.03.2020 14:12
farm

18 березня відбулася селекторна нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під головуванням заступника Міністра Тараса Висоцького з розгляду питань, щодо державної підтримки, у тому числі пропозицій до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств». З посиланням на інформацію регіональних облдержадміністрацій, пише Agronews.

Були розглянуті питання визначення у договорі оренди земельної ділянки умов щодо утримання та збереження полезахисних лісових смуг; проблемних питань, що виникають у фермерських господарств, створених без статусу юридичної особи, під час їх реєстрації як платників єдиного податку четвертої групи; підготовки щотижневої інформації про хід польових робіт.

Розпочинаючи захід, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький повідомив про актуальні напрямки співпраці, а саме:

– комунікації сучасними засобами зв’язку з питань інформування агровиробників незалежно від форми власності та господарювання про державні програми підтримки; запровадження системи моніторингу цін та товарів першої необхідності напрацьовується спільно із НДІ «Украгропромпродуктивність»;

– створення Фонду розвитку сільських територій;

– зворотній зв’язок для вирішення проблемних питань.

Посадовець озвучив, що в проекті постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» будуть враховані пропозиції управління агропромислового розвитку Волині, щодо виплати боргів фермерським господарствам за серпень-грудень 2019 року у поточному році.

Начальник управління Юрій Горбенко озвучив проблеми, які виникають при реєстрації сімейних фермерських господарств, зокрема: відмову державних нотаріусів у посвідчені договорів (декларацій) про створення сімейних фермерських господарств; великий розмір такого посвідчення приватними нотаріусами (від 2,2 тис. грн); виникнення проблемних питань при реєстрації таких господарств платниками IV групи оподаткування.

Заступник Міністра запевнив, що ці питання вирішаться спільно з Державною податковою службою до 1 квітня 2020 року, а також додатково буде розроблено покрокову інструкцію щодо реєстрації сімейних фермерських господарств.

Тарас Висоцький повідомив, що на разі прийнято три порядки підтримки АПК з Держбюджету. Щодо фермерських господарств та тваринництва, то програми будуть прийняті до 1 квітня 2020 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: