НОВИНИ

Миколаївмолпром втретє оштрафували за недоброчесну конкуренцію

16.03.2020 10:02
137-1376098_butter-hd-png-download

ТОВ «Миколаївмолпром» втретє притягується до відповідальності за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Суди першої та апеляційної інстанцій підтвердили законність накладення на «Миколаївмолпром» штрафу в 68 000 грн. за поширення інформації, що вводить споживачів в оману. Пише Верховенство права.

У продукті, який виробник ТОВ «Миколаївмолпром» на етикетці і в документації називав солодковершковим маслом «Селянське» з вмістом 72,5% жиру, відповідним ДСТУ 4399: 2005, як визначила експертиза, містилися рослинні, а не молочні жири. Однак вищезгаданий виробник категорично не погоджується з результатами лабораторних випробувань своєї продукції і штрафом в 68 000 грн., Накладеним Миколаївським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

У вересні 2017 р за повідомленням 6-го управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, в київське ТОВ «Воєнторг» були поставлені продукти харчування сумнівної якості, зокрема, партія масла солодковершкового виробництва ТОВ «Миколаївмолпром» вагою 600 кілограмів, за ціною 97 грн. за 1 кілограм, з датою виготовлення 02.07.2017 р, яка в подальшому надійшла на продовольчий склад військової частини А3215, що базується в м Тернопіль, і використовувалася для харчування особового складу.

Лабораторне дослідження зразків масла, узятих в їдальні безпосередньо перед видачею для харчування військовослужбовців та на зберіганні в приміщенні продовольчого складу, провели фахівці ДП «Тернопільстандартметрологія» і ПрАТ «Тернопільський молокозавод« Молоко ». Перевірка на предмет відповідності вимогам ДСТУ 4399: 2005, згідно з якими в складі продукту повинні бути тільки жири, отримані з коров’ячого молока, показала, що частка молочного жиру не відповідає параметрам, зазначеним на етикетці.


Згідно з протоколами експертиз зразків масла солодковершкового виробництва ТОВ «Миколаївмолпром», в його основі були відсутні молочні жири і містилися жири виключно рослинного походження, таким чином, досліджений продукт не відповідав стандартам виготовлення масла і міг бути віднесений до категорії спредів і жирових сумішей.

Миколаївське обласне територіальне відділення АМКУ на підставі цих даних прийняло рішення про те, що ТОВ «Миколаївмолпром» вчинила порушення, передбачені Законом України «Про захист від недобросовісної конкуренції», а саме: поширення неправдивих відомостей про назву продукту, його споживчі властивості і стандартах виготовлення, які можуть вплинути на наміри покупців даного товару, і оштрафувало виробника. Також було відзначено, що дії ТОВ «Миколаївмолпром» мають стійкий і систематичний характер, оскільки підприємство вже в третій раз привертають до відповідальності за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.


ТОВ «Миколаївмолпром» ставило під сумнів, як самі результати експертизи, так і законність її проведення і компетенцію експертів Тернопільського молокозаводу. Однак з початку розгляду справи в вересні 2017 року, зі свого боку, не прийняло жодних заходів для проведення іншої незалежної експертизи, щоб спростувати результати зазначених досліджень, підтвердити свою конкурентоспроможність і якість своєї продукції. Суди першої та апеляційної інстанцій підтвердили законність накладення на «Миколаївмолпром» штрафу в 68 000 грн. за поширення інформації, що вводить споживачів в оману.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: