НОВИНИ

Посадовці Мін’юсту за $75 тис обіцяли посаду директора держагропідприємства

13.03.2020 16:02
eba7f25f141d207d3276e70842264d94

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії високопосадовій корупції викрили керівників структурних підрозділів Міністерства юстиції та Державної кримінально-виконавчої служби України на вимаганні понад $1 млн неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, до оборудки причетні голова комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби України – посадовець управління забезпечення діяльності керівництва Мін`юсту та колишній чиновник цього Міністерства.

Оперативники спецслужби встановили, що за посередництва керівників двох київських комерційних структур посадовці вимагали від фермера з Кіровоградщини $75 тис. У таку суму зловмисники оцінили вартість його призначення на посаду директора одного із державних сільськогосподарських підприємств регіону.

Забезпечити гарантоване отримання посади змовники обіцяли через зв’язки експосадовця Мінюсту, який позиціонує себе як «тіньовий куратор виконавчої служби із земельних питань». Крім того зловмисники вимагали від фермера додатково сплати $1 млн.

Учасники оборудки переконували клієнта, що він «відіб`є» ці гроші після призначення через здачу в оренду земельних ділянок прощею понад 3000 га, що належать сільгосппідприємству. Суму фігуранти справи погодилися отримувати частинами», — йдеться в повідомленні.

Трьох учасників корупційної схеми правоохоронці затримали в одному із столичних бізнес-центрів після отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі $20 тис. А організатора – у службовому кабінеті в будівлі Державної пенітенціарної служби України.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Операція з викриття проводилась спільно із слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: