НОВИНИ

ЄС збільшив попит на поставки українських заморожених фруктів

13.03.2020 09:32
741136ee009c863d84d97def3b82d426

Представники українського агробізнесу вважають, що для плодово-ягідного сектору, аномальна погода і відсутність вологи сьогодні більш серйозна проблема, аніж коронавірус, – таку думку висловив Тарас Баштанник, директор компанії «Українська ягода».

В «Українській ягоді» не очікують масштабного негативного впливу коронавірусу на український агроекспорт. На даний момент, в компанію активно надходять запити з ЄС на заморожену малину і полуницю, і як відзначає виробник, за останній тиждень навіть частіше, ніж зазвичай.

За словами Тараса Баштанника, основні ризики криються в ускладненій логістиці при експорті продукції влітку.
Також, на думку виробника, можливе виникнення перебоїв з поставками товарно-матеріальних цінностей.

«Це можуть бути наприклад, добрива, хімія, або упаковка. На склад зазвичай мало хто завозить подібну продукцію у великій кількості. Цілком можливо, що в сезон, коли виробнику знадобляться пінетки для ягід, раптом виявиться, що завод-виробник знаходився в Італії, і не здійснював відвантажень через коронавірус. Якщо епідемія затягнеться на кілька місяців, таких проблем не уникнути» – констатує Тарас Баштанник.

Як зазначає директор «Української ягоди», при найбільш негативному розвитку сценарію – при припиненні поставок і заблокованому експорті, компанія планує заморожувати полуницю і малину, і налагоджувати збут на внутрішньому ринку за «розумною ціною» до відновлення експорту.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: