НОВИНИ

Названо перспективний нішевий агробізнес для малих підприємств

06.03.2020 10:02
015683708cf2ecb62b0bdc7aaa71d111

Збір та переробка дикої рослинної флори України – перспективний бізнес для малих підприємців. Україна має унікальні умови, щоб саме дикороси стали основою підприємницької діяльності. Пише Agronews.

Ціна лікарської та трав’яної продукції на ринках України доволі висока. Так, настоянка соснових шишек 0,5 л вартує 120 грн, настоянка ятришника чоловічого – до 500 грн тощо. Закупівельники охоче купують чистотіл, реп’яшок, календулу, зверобій, корінь алтею, калган, аїр, живокость тощо.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександра Маслака, для малих форм господарювання нішеве виробництво має суттєві переваги: низьку конкуренцію, високу експортну орієнтованість і рентабельність. Крім того, є всі можливості організувати їх вирощування.

На території тої ж Сумської області майже 300 об’єктів природно-заповідного фонду, де за спеціальними дозволами можна збирати лікарські, ароматичні та дикорослі рослини. Трав’яним бізнесом тут вже займаються близько 80 малих підприємців.

Також у Сумах за підтримки ЄБРР у межах ініціативи ЄС ЕU4Business та Центру інформаційної підтримки бізнесу провели тематичний семінар «Заготівля, переробка та кооперація у трав’яному бізнесі». Підприємці вивчали особливості господарювання у цьому сегменті, його переваги та ризики.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: