ВАЖЛИВО

В Україні держпідтримкою не передбачені дотації на вирощування молодняка ВРХ

05.03.2020 08:02
foto-3-1

У 2020 році держпідтримкою не передбачені дотації на вирощування молодняка великої рогатої худоби, але людей про це офіційно не повідомили. Про це заявили в пресслужбі Асоціації тваринників України.

«До Асоціації тваринників України постійно надходять звернення від власників домогосподарств: люди скаржаться, що в селищних радах їм відмовляють у прийнятті документів на вирощування молодняка ВРХ. Мовляв, дотації відмінено. Але в офіційних джерелах людей про це не повідомили, на сайті відповідний розділ про можливість отримання дотацій на відгодівлю ВРХ так і залишився», – йдеться у повідомленні.

Люди збирають документи, а прийшовши їх подавати – натикаються на відмову.

Нагадаємо, у 2018 році була започаткована державна програма з відгодівлі молодняку ВРХ в особистих селянських господарствах, постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Даною постановою передбачалася бюджетна допомога домогосподарствам на безповоротній основі на вирощування молодняка до 13-місячного віку в розмірі 2500 грн за голову.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: