НОВИНИ

Фірсов назвав головне досягнення уряду Гончарука

04.03.2020 18:02
50221219_303

Євген Фірсов, в. о. голови Державної екологічної інспекції, вважає, що Олексій Гончарук та його уряд – це одна з кращих команд за весь час незалежності. Про це він написав у Фейсбук.

“Я вже доволі довго у політиці, і знаю, що іноді краще промовчати, ніж говорити, що думаєш. Але зараз той випадок, коли промовчати я не можу. Розумію народний скепсис з цього приводу, але я все ж досить непогано знаю внутрішню кухню української політики і віддаю собі звіт в тому, що зараз пишу”, – зауважив він.

При всій молодості і недосвідченості Кабміну, що йде, команда Гончарука була гідніше за «міцних господарників», і тих, хто прийшов їм на зміну після Революції, вважає Євген Фірсов.

“Що дає мені підстави так вважати? Відповідь проста – в уряді Гончарука дійсно не було корупції. Є нюанси, за які прем’єра та інших міністрів можна дорікнути. Але точно немає одного – корупції. Хоч скільки шукали – нічого знайти не змогли. Все що змогли накопати з «негативу» – кілька невдалих висловлювань і внутрішні розмови, записані нишком. Це все”, – підкреслив він.

Вперше за всю історію незалежності місця в Кабміні не продавалися. Ніхто не “кришував” і не розставляв смотрящих на державні підприємства, не ділив потоки, не вимагав призначити «свою людину» на ту чи іншу посаду. І треба віддати належне і Президенту – він був гарантом цих твердих позицій.

“Знаю по собі, що ніхто жодного разу не подзвонив з уряду, не тиснув на мене і не просив щось зробити або комусь допомогти, або організувати якесь сумнівне призначення. Я знав, що можна завжди сподіватися на підтримку Прем’єра і профільного Міністра.Хто б що зараз не писав і не говорив, я хо чу відзначити професіоналізм Прем’єра – він був дуже добре обізнаний про те, що відбувається в сфері екології та в інспекції зокрема. Бувало – дзвонив із запитаннями та завданнями серед ночі. Працювалося з ним одночасно і просто, і складно. І я вдячний Олексію за цей досвід”, – написав урядовець.

Уряду вдалося закласти хороший фундамент майбутніх реформ. Сподіваюся вдасться зберегти спадкоємність курсу. Бажаю успіху новому Прем’єру, у нього дійсно не просте завдання, – побажав Фірсов.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: