ГОЛОВНЕ

Очільник Мінекономрозвитку підсумував результати своєї роботи

04.03.2020 16:32
1fefe19-milovanov-efect-vid-programy-doctupni-krediti-5-7-9

Наразі Мінекономрозвитку активно готує інфраструктура для ринку землі та умови для захисту прав українців та їх власності. Повне перезавантаження Держгеокадастру, прозорість та системність у земельних відносинах, викорінення корупції тощо. Про це прозвітував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов у Фейсбук.

Так, розблокування дотацій аграріям у суді, проведення тисячі платіжок у переддень Нового року та продовження роботу СЕП, дало змогу фермерам отримали 1 млрд грн допомоги, пише міністр.

Мінекономрозвитку також запустило наймасштабніший приватизаційний процес в історії України 21 століття – передало на приватизацію за 6 місяців понад 960 держпідприємств, створило агентство концесій та державно-приватного партнерства, відкрило прозору оренду державного майна.

“Почали і зробили невідворотною реформу ринку землі. Детінізація ринку землі фундаментально змінить на краще ситуацію в галузі сільського господарства, приведе інвестиції, створить нові робочі місця, стане підґрунтям для розвитку ринку капіталу. Згадаємо, що цю реформу не могли розпочати впродовж 20-ти років. В 1999 році було навіть створене окреме Міністерство аграрної політики для реформи галузі. Іронічно, що реформа розпочалась тільки після знищення цього міністерства. Це ще раз підтверджує, що реформи проводять люди – лідери і команди, а не бюрократичні органи”, – підкреслив він.

“Розпочали реформу ринку праці. Всім зрозуміло, що Кодекс про працю 1971 року безнадійно застарів (попри всі поправки). Нам потрібно оновити законодавство про працю – але чіпати цей напрямок не наважався ніхто. А ми запустили цей процес і написали законопроект. Цей закон дозволить підвищити продуктивність та збалансувати ринок праці. Насправді революційний законопроект, який значно осучаснить трудові відносини, зараз проходить доопрацювання у комітеті із соцполітики, тож ця історія ще триває”, – вважає міністр.

Українські експортери за півроку розширили свою географію. Для різних видів аграрної продукції було відкрито ринки Японії, Тайваню, Бразилії, Ефіопії, підписано 3 міжнародні угоди на експорт продукції до КНР, відновлено експорт м’яса птиці до Королівства Саудівської Аравії та ЄС, завершується робота над розширенням доступу нашої аграрної продукції на ринок Канади і Малайзії. Також розпочато процес перегляду торговельних угод, у т.ч. у рамках СОТ.

Знято санкції з 27 тисяч суб’єктів ЗЕД та відновлено доступ до Генералізованої системи преференцій США. Знято останні законодавчі бар’єри на шляху до “промислового безвізу”.

“Ми запускаємо та реформуємо три ключові ринки – капіталу, землі та праці. Адже саме ці ринки є драйверами розвитку економіки. Разом із залученням інвестицій – це те, що реально виведе нашу країну на новий рівень розвитку”, – підсумував Тимофій Милованов.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: