НОВИНИ

Мукачівводоканал відшкодував 7 млн грн заподіяних державі збитків

03.03.2020 20:21
c88e4e60cd2d26996b7b93477b5da8ac_XL

Під час планової перевірки, інспекторами ДЕІ Закарпатської області було встановлено, що Мукачівське міське комунальне підприємство “Мукачівводоканал” здійснювало видобування підземних прісних вод з метою забезпечення потреб м. Мукачева без спеціального дозволу на користування надрами. Збитки завдані державі – 6 831 253 млн. грн.  Про це голова Державної екологічної інспекції Егор Фірсов написав в своєму Telegram-каналі. 

“Ми багато часу приділяємо висвітленню проведення перевірок. Але робота Держекоінспекції – це і підрахунок збитків, і аргументоване відстоювання своєї позиції у суді. Ось один з успішних кейсів – “Мукачівводоканал” відшкодував 6,8 млн. грн заподіяних державі збитків”, – заявив голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

Оскільки в добровільному порядку суму збитків не було відшкодовано, то Мукачівською місцевою прокуратурою заявлено позов до Господарського суду Закарпатської області про примусове стягнення суми збитків. У 2019 року суд задовільнив позов у повній мірі. Відповідач подав апеляційну скаргу, яку було повернуто судом без розгляду. Станом на сьогодні, “Мукачівводоканал” відшкодував суму збитків у повному обсязі.

Через суди тяганина йде досить довго, на цей час діяльність підприємств-забруднювачів не призупиняється і вони продовжують забруднювати довкілля в існуючих, та навіть більших об’ємах. Але інспекція залучає весь доступний арсенал правових механізмів і, як бачите, стягує в бюджет держави мільйони гривень.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: