НОВИНИ

У пілотному Держагрореєстрі 50% фермерів зареєструвалися самостійно

02.03.2020 16:32
_1150-6048

Радник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Роман Граб, на підсумковому заході у Києві, підвів результати першої фази створення пілотного проєкту електронного фермерського реєстру «Державний аграрний реєстр», що реалізовувався в шести областях України. Про це повідомляє Agronews.

Під час реалізації проєкту зареєстровано понад 600 агровиробників з 18 ОТГ. З них 237 зареєструвалися за власною ініціативою.

Всього у зареєстрованих у пілотному проекті агровиробників в обробку наразі 125,9 тис. га земель. Також у зареєстрованих учасників Держагрореєстру налічується 12,7 тис. сільськогосподарських тварин.

Завданнями аграрного реєстру передбачалось ідентифікація учасників ринку та налагодження ефективної комунікації, спрощеня доступу агровиробників до банківського фінансування, допомоги у виправленні помилок у ДЗК та реєстрації речових прав; сприяння у формуванні державної та регіональної політики у сфері АПК та розвитку сільських територій, повідомив радник.

Наступною фазою проєкту планується впровадження аграрного реєстру в Луганській та Донецькій областях та за рахунок коштів ЄС – реалізація фінансової підтримки в даних областях.

Також планується створення фронт-офісів в регіонах на постійній основі для надання консультацій та реєстрації агровиробників.

 

 

Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: