НОВИНИ

Стало відомо, як буде розвиватися ринок ягід в 2020 році

02.03.2020 08:02
396277_1

У 2020 році головною рушійною силою світового ринку ягід будуть нові сорти ягідних культур. Також очікується більш масштабне впровадження механізованого збирання ягід і біорозкладаної пластикової мульчі. Про це повідомляє AgroXXI.

«Ягідні культури продовжують переживати захоплюючі часи для споживачів, виробників і маркетологів. Позитивні фактори розвитку ринку на 2020 рік включають запровадження нових сортів для всіх ягідних культур, постійні нововведення виробників в управлінні культурами і високий інтерес споживачів до ягід, як до корисних для здоров’я продуктів», – пише оглядачі ринку ягід Джон Р. Кларк, професор садівництва в Університеті Арканзасу.

Він наводить слова іншого експерта – Джима Хенкока з компанії, яка торгує ягодами Sam’s Club:

«В цілому ягоди і раніше залишаються категорією зростання для роздрібної торгівлі. Виробникам належить оптимізувати свій асортимент і зосередитися на сортах з кращим смаком. Ожина і малина продемонстрували найбільше зростання в 2019 році, і ми очікуємо аналогічної картини в 2020 році. З точки зору завдань для галузі, погода, як і раніше залишається найбільшою невідомої, створюючи тимчасові перебої в поставках і якості продукції. Дефіцит робочої сили і зростання витрат також впливають на виробників.Тому для тих, хто зайнятий у торгівлі, важливо вибудувати довгострокові відносини з постачальниками ягід, які, в свою чергу, роблять ставку на інновації та нові сорти».

Що стосується полуниці, ринок суниці садової, як і раніше залишається сильним, особливо, коли мова йде про перші ягоди в сезоні. Високоврожайні сорти полуниці – запорука рентабельності виробників, і на це звертається першочергова увага.

Лохина, чорниця – в зростаючому тренді, і тут великий інтерес до механізованого збирання, оскільки пошук доступною робочої сили стає складним.

Відносно малини виробники знаходяться в очікуванні наукових доказів безпеки біорозкладаної пластикової мульчі для навколишнього середовища. Мульчування малини дозволяє економити на гербіцидах і поставляти на ринок екологічно чисті ягоди, але на увазі кампанії проти мульчування пластиком, потрібні альтернативи.

Органічні ягоди – модний і затребуваний нішевий продукт, але пов’язаний з посиленням ринкової конкуренції і великими виробничими витратами. Оскільки виробництвом органічних ягід займаються, в основному, дрібні фермери, їм треба посилити маркетинг і сподіватися, що селекціонери створять високоврожайні сорти саме для органічного виробництва, зі стійкістю шкідників і хвороб.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: