НОВИНИ

Названо, чому падають ціни на українську соняшникову олію

24.02.2020 10:32
Олія-920x613

Інформація про рішення уряду Індії видати ліцензії на імпорт 1,1 млн тонн рафінованої пальмової олії з Індонезії знизить і так падаючий попит на українську соняшникову олію. Про це пише graintrade.

Ціни на українську соняшникову олію з одного боку отримали підтримку від результатів нещодавнього тендеру в Єгипті, але з іншого боку дуже втрачають в ціні через рішення уряду Індії. До того ж, закупівля Єгиптом рослинних олій проходить на тлі різкого падіння цін на рослинні олії на світовому ринку на фоні скорочення попиту з боку Китаю та Індії.

Державне агентство Єгипту GASC на вихідні на тендері закупило 60 тис тонн соєвої олії за ціною 767 $ / т CFR і 60 тис. тонн соняшникової олії за ціною 748 $ / т CFR з поставкою 10 по 30 квітня.

При цьому ціна закупівлі соєвого масла впала на 12 % або 111 доларів, а соняшникова на 7% або 57 доларів в порівнянні з попереднім тендером.

Світові ціни на соняшникову та соєву олію впали до тримісячного мінімуму після того, як пальмова олія зазнало тиску через послабшення експорту і побоювань з приводу зниження глобального попиту через спалах коронавируса Covid-19 в Китаї.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: