НОВИНИ

На Волині створено пілотний Державний аграрний реєстр

24.02.2020 07:02
362

Проєкт реалізується відповідно до Указу Президента України від 08.11.2019 року № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». Волинь стала однією з 6 областей, де планувалося створення пілотного проекту “Державний аграрний реєстр “. Наразі пілотний проект на Волині завершено, повідомляє agrovolyn.gov.

Мобільна група у складі операторів з реєстрації виїжджала в райони та громади області, де проводили зустрічі з агровиробниками, роз’яснювали про можливості та переваги аграрного реєстру.

Під час таких зустрічей, аграрії мали можливість зареєструватися у реєстрі за допомогою операторів.

Виїзні зустрічі відбулися у 9 районах (Горохівський, Володимир-Волинський, Ковельський, Турійський, Любомльський, Іваничівський, Ратнівський, Локачинський, Луцький) та 7 ОТГ (Мар’янівська, Зимнівська, Голобська, Устилузька, Вишнівська, Старовижівська, Смолигівська).

Останні зустрічі в рамках пілотного проєкту відбулися у Смолигівській ОТГ та Луцькому районі за участю директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка та міжнародного експерта з розробки та впровадження Державного аграрного реєстру Сальваторе Карфі.

Пан Сальваторе розповів, що запит на розробку реєстру поступив ще півроку тому від Мінагрополітики. Продукт намагалися зробити максимально адаптованим до інтересів України. Ідея полягала в тому, щоб ідентифікувати усіх агровиробників, не залежно від форми власності шляхом створення електронного кабінету.

Державний аграрний реєстр Розробники реєстру будуть вивчати та виправляти усі проблемні питання, які виникали під час реєстрації. В подальшому до реєстру залучать програми державної підтримки.

Наразі до Державного аграрного реєстру внесено близько 140 волинських агровиробників.

Реєстрація буде продовжуватися. Вдосконалений аграрний реєстр будуть впроваджувати на території усієї країни. Зареєструватися можна самостійно за адресою.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: