НОВИНИ

Названо строки адаптування агрозаконодавства України до норм ЄС

21.02.2020 12:02
630_360_1562308141-294

До 2021 року Україна має адаптувати в національне законодавство понад 250 актів ЄС за такими напрямками як державний контроль у системі фінансової звітності, безпечність харчових продуктів та кормів, здоров’я і благополуччя тварин, здоров’я рослин тощо. План адаптації загалом налічує 1943 заходи, з яких СФЗ складає 12%. Про це повідомила т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко. Пише Agronews.

Вона зауважила, що загальний прогрес із наближення законодавства у сфері СФЗ, починаючи з 2014 року по сьогодні, становить 52%. При цьому у 2019 році було забезпечено наближення 43% актів до законодавства ЄС, з початку 2020 року – вже наближено 7%.

Уряд України затвердив план заходів з виконання Угоди про асоціацію (постанова Кабінету Міністрів України від 25.10.2017 №1106), в якому встановлюються чіткі терміни та відповідальність органів влади за виконання конкретних завдань з виконання Угоди про асоціацію.

Нагадаємо, 20 лютого 2020 року відбулася зустріч представників Директорату безпечності харчових продуктів Мінекономіки, Держпродспоживслужби з представниками Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» та представництва Європейського Союзу в Україні.

Учасники розглянули поточний стан імплементації актів права ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів в українське законодавство відповідно до Угоди про асоціацію. Зокрема, європейську сторону поінформували про відповідність цілі Програми діяльності Кабінету Міністрів України «7.2. Українські споживачі отримують безпечні товари та послуги» пріоритетам імплементації Всеохоплюючої Стратегії СФЗ Угоди про асоціацію.

Присутні обговорили стан розробки пріоритетних документів, серед яких законопроекти «Про ветеринарну медицину», «Про вимоги до матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами», «Про захист рослин», а також підзаконні акти у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, захисту рослин та інші.

За результатами зустрічі сторони оновили спільний план роботи та домовились про посилення експертної взаємодії щодо адаптації законодавства України в рамках Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV Угоди про асоціацію (Санітарні та фітосанітарні заходи).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: