ВАЖЛИВО

Оприлюднено умови кредитування фермерів після відкриття ринку землі

21.02.2020 10:02
fermer-623x370

На десять років — такий максимальний термін, на який українські фермери можуть взяти кредит у банку, якщо приймуть закон про землю. Під заставу можна віддати власні паї. Про це на форумі «АгроВесна – 2020» розповіла начальник управління підтримки та розвитку агробізнесу Crédit Agricole Bank Юлія Коцар.

Вона відзначила, що цей механізм наразі лише розробляється.

«Якщо ми кажемо про відкриття ринку землі, ми також готуємось разом з державою, разом з НАБУ. Дуже часто обговорювали можливі напрямки співпраці. В банку зараз іде спілкування щодо того, які інструмент фінансування буде, як він повинен виглядати, що повинно бути заставою. Поки можу точно сказати, що це буде довгострокове фінансування. Також це буде інструмент фінансування, який дозволить задовольнити потреби кожної людини», – розповіла Юлія Коцар.

Термін кредитування для аграріїв буде різним: для корпортативних клієнтів – 5-7 років, для малих клієнтів – до 10 років.

Окрім цього є можливість надвати альтернативні варіанти під заставу, наприклад майно. Наразі очікується остаточне прийняття закону, аби фіналізувати всі пропозиції ринку.

Стало відомо, що наразі банки готові видавати кредити компаніям, які мають землі від 200 гектар, але розробляється механізм, що дозволить кредитувати і малих фермерів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: