НОВИНИ

Обмеження ЄС на ввезення української птиці ще діє

21.02.2020 09:32
myaso_09


У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повідомили, що країни Європейського Союзу досі не скасували тимчасову заборону на ввезення української птиці, хоча відповідне рішення Єврокомісія ухвалила напередодні. Про це повідомила виконувачка обов’язків голови Держпродспоживслужба Ольга Шевченко під час прес-конференції 20 лютого, передає УНІАН.

«На сьогодні обмеження щодо імпорту (продуктів птахівництва українського походження — ред.) діють для всієї території України», — повідомила Шевченко.

За її словами, в українському уряді раніше отримали інформацію, що ЄС це обмеження, яке наклали у зв’язку зі спалахом пташиного грипу, скасував. Однак для того, аби рішення набуло законної сили, його мають опублікувати в офіційній пресі.

«Офіційне рішення Європейської комісії буде опубліковано через десять днів після засідання, яке відбулося 13-14 лютого», — зазначила Шевченко.

Вона також додала, що уряд проводить переговори з Білоруссю та іншими країнами, які заборонили ввезення української курятини через пташиний грип.

14 лютого торговельний представник України Тарас Качка повідомив, що ЄС скасував заборону на ввезення української курятини.

23 січня стало відомо, що ЄС призупинив весь імпорт м’яса птиці з України через спалах пташиного грипу на Вінниччині. Зазначимо, що через спалах пташиного грипу Держпродспоживслужба застерегла українців від купівлі м’яса птиці на стихійних ринках.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили, що за їхніми підрахунками у 2020 році Україна стане світовим лідером за темпами зростання виробництва курятини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: