НОВИНИ

В українських виробників яблук з’явилася можливість наростити експорт

19.02.2020 12:02
99acc8d1a3f0fec592df39c7f939c14f

Експорт яблук в попередньому сезоні активізувався в січні-березні. В цьому році обсяги експорту цих фруктів з України були нижче, ніж в грудні, але є можливість наростити експорт, пише EastFruit.

Імпортери фруктів відзначають перспективу зростання середньої ціни на яблуко на ринках ОАЕ, Саудівської Арії та країнах Азії (Сіграпур, Малайзія та ін.) у зв’язку з скороченням обсягів поставки дешевого яблука з Китаю. З огляду на епідемію коронавируса, багато країн ввели ембарго на поставки продуктів з Китаю, що не могло не відобразитися на цінах.

Крім того, споживачі в цих країнах в цілому добре сприймають українську продукцію за її якісні параметри. Уже в кінці 2019 року Україна почала активніше експортувати яблуко в ОАЕ, Малайзії, Саудівської Аравії, Оман, Бахрейн і навіть Бангладеш. Тому, не виключено, що експорт українського яблука в лютому-березні 2020 року все-таки виросте.

«В минулому році холодна весна зіграла на руку постачальникам яблук по всій Європі, так як на ринках ЄС в квітні – травні майже не було суниці садової та черешні, і споживання яблука істотно зросла. В Україні холодна весна також допомогла розтягнути сезон реалізації яблука, що, в сукупності з ростом попиту в ЄС, допомогло сильно підвищити ціни в травні-червні 2019 року », – зазначає економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організацїї ООН (ФАО) Андрій Ярмак.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: