НОВИНИ

Держекоінспекція перевірила Понінківську фабрику: результати вражають

18.02.2020 20:12
86348833_3283073785042282_3847121980780183552_n-860x580

Державна екологічна інспекція зробила висновки щодо Понінківської фабрики. Про це повідомив в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов. 

“Единий керівник територіального органу ДЕІ, якого я не бачив – це голова Хмельницької ДЕІ. Людина з самого початку зайняття мною посади ховається то у відпустці, то на лікарняному. Після сьогоднішньої зустрічі ми знайшли спосіб зробити це місце вакантним. Незабаром буде оголошений конкурс на посаду”, – повідомив він.

У квітні у фабрики закінчується дозвіл на спецводокористування. Державна екологічна інспекція буде клопотати про не продовження цього дозволу.

“Можливо вам це здасться дивним, але навіть директор фабрики не зміг назвати її власника. Як так може бути? Я знаю. Власник ховається в офшорній юрисдикції, бо боїться відповідальності. І буде труїти людей, допоки зможе. Усі документи по фабриці плануємо передавати до правоохоронних органів і подавати позов до суду про застосування заходів реагування у вигляді призупинення діяльності підприємства. Так вже далі не може продовжуватись”, – продовжив Єгор Фірсов.

Він поставив завдання територіальному органу ДЕІ, щоб на місці завжди був черговий інспектор. Скиди, як правило, відбуваються вночі, а тому сенсу брати аналізи зранку вже не має – максимум протягом двох-трьох годин.

Також Фірсов закликав місцевих активістів і всіх небайдужих подаватись для участі у конкурсах і ставати громадськими інспекторами.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: