НОВИНИ

Школярі з Черкащини вирощують манго та фініки с кісточок із супермаркета

13.02.2020 07:02
финики-созрквают

Манго, авокадо та монстеру вирощують школярі у теплицях на Черкащині. Екзотичні рослини вони висадили, бавлячись і не сподіваючись на врожай. Однак їхні експерименти дали плоди, якими вже навіть встигли поласувати.

У теплиці більше 300 видів рослин. Тут уживаються – манго, гуава, фінікова пальма, авокадо та монстера. Плоди, які раніше бачили лише у магазинах чи по телевізору – тепер діти вирощують самі.

До теплиць школярі приходять після уроків, тут вони вирощують незвичні для української місцевості екзотичні рослини

“Ми взяли із супермаркету сам плід авокадо, взяли кісточку, проткнули із чотирьох сторін бамбуковими паличками і опустили наполовину. Через місяць з’явився паросток”, – пояснює школярка Юлія Виноградова.

Найстаріше дерево тут – фінік. 23-річна пальма щороку плодоносить. А от монстеру діти виростили вперше, половину врожаю вже з’їли. “Плід монстери делікатесної, він на смак, як банан з ананасом і він достигає 10-12 місяців, йому осталось десь достигати місяць-два”, – пояснює Маргарита Лаптєва, школярка.

Доки виростуть дерева, треба чекати кілька років, а щоб діти швидше бачили результат – вчителі приносять сюди саджанці квітів, тут вони цвітуть цілий рік.

Теплицю діти називають “живою лабораторією”. Тут вони вчаться прищеплювати, висівати та живцювати.

“Може там як у магазині купуєш, то там можуть їх сипати чимось і щось у них додавати, а якщо висадити своїми руками, то це буде натуральне”, – міркує Анна Шевчук, школярка.

Спостереження за пагонами діти записують у щоденники та надсилають результати на різноманітні конкурси. За це вже отримували призові місця.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: