НОВИНИ

Чому українські продукти закордоном смакують інакше

10.02.2020 15:32
maxresdefault

Для продажу українських продуктів в інші країни потрібно ретельно вивчати смакові уподобання місцевих жителів. Експертка з їжі та гастроентузіастка Юлія-Аврора Огородник під час лекції у Львові розповіла, що люди готові скуштувати навіть капібару, аби дізнатись більше про культуру іншої країни. Інформує Tvoemisto.tv.

Історія смаку і того, як ми його сприймаємо та як він працює і що робить з мозком, – це велике поле для досліджень. Одну з Нобелівських премій з психології чи нейробіології дали саме за дослідження смаку, – ділиться фахівець.

Тому звичайні і улюблені в Україні продукти для експорту в інші країни, особливо південні та східні, треба готувати інакше і навіть інколи змінювати смак або консистенцію.

Наприклад, керівник відділу експорту компанії «Асканія-Пак» Ольга Стадник розповіла, що наприкінці 2019 року компанія взяла участь у першій торговій місії з України в Саудівську Аравію. Участь у заході допомога українським виробникам зрозуміти, що лінійка крем-медів з ягодами, фруктами та горіховими пастами подобається закордонному споживачу.

«Ми давно помітили, що споживачу подобається корисний і натуральний продукт, але ніхто не любить, що мед кристалізується і його стає незручно споживати. Це підштовхнуло нас до виробництва мед-крему з додаванням різних ягід, фруктів, горіхів та насіння. Щоб його створити нам знадобилося немало часу, і найскладнішим етапом розробки технології виробництва було створення стабільної, максимально зручної для споживання консистенції», — коментує Ольга Стадник.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: