НОВИНИ

Звільнено одіозного голову Гутянського лісгоспу, де напиляли лісу на 32 млн

10.02.2020 12:32
MbZrQ1w9PKvsp1DcEo3DCA

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук України в своєму Facebook.

Гончарук повідомив, що за його розпорядженням у Держлісагентстві проводиться повний аудит діяльності відомства, під час якого відбувається звільнення корупціонерів.

Так, згідно з публікацією прем’єра, стало відомо, що під час такого аудиту було звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу. Приводом для зняття з посади послужили численні скарги щодо його, які за словами Гончарука, підтвердилися.

“Також вражаючими виявилися результати перевірки ДП “Гутянське лісове господарство” на Харківщині, яке очолював Віктор Сиса, також вже звільнений. Обсяги незаконних рубок на підприємстві оцінено в 32 млн державних збитків. Борги підприємства – 30 млн. Фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан і закупівлю транспортних засобів без погодження з Держлісагентством”, – повідомив 10 лютого в соціальній мережі Олексій Гончарук.

За словами прем’єра, вищевказана інформація передана в правоохоронні органи.

“Тепер вони повинні провести повноцінне розслідування, а винні – понести відповідальність”, – пише Гончарук.

Також Гончарук поінформував про те, що в перших числах лютого запустили торгівлю всією необробленою деревиною на електронних аукціонах. На думку прем’єра, це є прозорим ціноутворенням і виведенням ринку деревини з тіні.

Прем’єр Гончарук зауважив, що кожен українець тепер зможе ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на мапі законність здійснення рубок.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: