НОВИНИ

З ким ще Україна планує підписати угоди про зони вільної торгівлі

04.02.2020 15:32
Без названия

Для українських аграрних експортерів вже відкрився ринок яловичини в Китаї. Також ведуться перемовини щодо зони вільної торгівлі з Туреччиною, Сербією та Великою Британією. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький в інтерв’ю УНІАН.

«Для нас уже відкрився новий ринок яловичини в Китаї. Також ведуться активні перемовини відносно зони вільної торгівлі з Туреччиною, Сербією та Великою Британією. Британія є великим імпортером, і у зв’язку з Брекзітом Україна готова посилювати постачання у цю країну як класичних позицій агропродукції – зернових та олійних, так і з доданою вартістю – томатної пасти, меду, м’яса птиці і продуктів переробки зернових. Країни Африки зацікавлені у поставках українських продуктів переробки олійних, молочної продукції, м’яса птиці та, звичайно, зернових. Країни Південно-Східної Азії нарощують імпорт українських ягід і продукції садівництва, – сказав він.

Заступник міністра додав, що специфіка агропродовольчої продукції така, що у зв’язку зі зростанням кількості населення у світі попит на харчі є завжди більшим, ніж пропозиція. Тому міжнародний ринок готовий спожити весь «надлишок».


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: