ВАЖЛИВО

Безнаказаність та корупція: місцева влада покриває злочинні дії рейдера Кузнєзова В.В.

02.04.2019 10:14

Не встигли закінчитися слідчі  дії та судові процеси по факту незаконних дій, щодо рейдерського захоплення Кузнєцовим В.В. ФГ «ДАР», що мали місце в вересні 2016 року та прогриміли на всю Україну, як «рейдерські таланти» Кузнєцова знову дали про себе знати. Про це Аgronews.ua повідомив голова Асоціації фермерства Дніпропетровщини Анатолій Іванович Гайворонський.

Вирішивши всі питання з правоохоронними органами, щодо своєї «недоторканості» за свої злочинні дії та заручившись підтримкою «чорних реєстраторів», які діють з мовчазної згоди Міністерства юстиції України, Кузнєцов В.В. за старою рейдерською схемою знову став «власником» та «директором» ФГ «ДАР»,  та майна фізичних осіб.

І допоміг йому у цьому 22 лютого 2019 року державний реєстратор Ковальов Сергій Вадимович (КП «Центр реєстрації та надання послуг» Нивотрудівської сільської ради).

Який попри існування судових заборон, встановлених ухвалами Новомосковського міськрайсуду від 21.01.2019 р. та Ухвалою Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 30.08.2018 року, винесеної в рамках кримінального провадження, та використовуючи підробне рішення суду, здійснив незаконні реєстраційні дії за зробив за 5 хвилин Кузнєцова В.В. одноосібним власником та директором ФГ «ДАР».

Читайте також: На Дніпропетровщині тітушки відкрили вогонь по «Самообороні фермерів»

Відзначається, що 28 лютого 2019 року, загадково, державним реєстратором Третяк Тетяною Василівною Чумаківської сільської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, ФГ «ДАР» було знову переоформлено на законних власників, і як завжди без їх відома. Вочевидь для створення видимості «законної» реєстрації корпоративних у подальшому на Кузнецова В.В.

Ще більш зухвалі та цинічні дії рейдера Кузнєцова В.В. відбулися 11.03.2019 р.

11 березня 2019 року вже державний реєстратор Дідов Андрій Олександрович Комунального підприємства “Цифровий документообіг” Дніпропетровської обласної ради знову незаконно повернув ФГ «ДАР»  Кузнєцову В.В. повторно використавши рішення суду від 21.02.2019 року, зробивши його одноосібним власником та головою фермерського господарства.

Того ж дня, «чорний реєстратор» Дідов А.О. здійснив незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості що належали діючим членам ФГ «ДАР» Дарадуді М.В. та Дарадуді А.А. вартістю близько 10 000 000 грн. використовуючи при цьому підробне рішення суду, яке судом не ухвалювалось !

Новим власником нерухомості став незаконний голова ФГ «ДАР» Кузнєцов В.В.

Це зухвале дійство, як і всі інші, відбулося під покровом ночі, в період з 22 години до 23 години ночі.

За кожним епізодом незаконного втручання в державні реєстри нами були подані заяви до правоохоронних органів та скарги до Міністерства юстиції на незаконні дії державних реєстраторів.

Однак, станом на сьогоднішній день жодних слідчих дій з приводу незаконного втручання «чорних реєстраторів» в державні реєстри, правоохоронними органами  вчинено не було, жодна особа причетна до вищевказаних злочинів до будь-якої  відповідальності не притягнуто. Таке враження, що правоохоронці взагалі не зацікавленні у встановленні дійсних обставин та у притягненні  винних до відповідальності.

Скарги, які були направленні до Міністерства юстиції, на розгляд «всемогутньої» та «незаангажованої» Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації по даний час не розглянуті та до розгляду не призначені. Можливо, затягування розгляду скарг не випадкові, та має місце втручання впливових осіб на прийняття рішення.

Питання до Міністерства юстиції, а чи відслідковує воно такі «казкові дійства», чи може всі «казкові» події з державними реєстрами  відбувається під прикриттям самого Міністерства і всі ці гарні лозунги про боротьбу з рейдерством, є не що інше як пусті слова? Чи забезпечує воно належне зберігання особистих ключі державних реєстраторів, чи відслідковує їх несанкціоноване використання ? Питання залишається відкритим.

Причиною продовження незаконних дій щодо рейдерського захоплення ФГ «ДАР» громадянином Кузнєцовим В.В. та іншими пов’язаними з ним особами стало, на наше глибоке переконання, можливе завдяки бездіяльності правоохоронних органів Дніпропетровської області. Які попри наявності майже 10 зареєстрованих кримінальних проваджень та наявності великої кількості доказів по теперешній час не спромоглися сформували та вручили підозру гр. Кузнєцову В.В.

Натомість, безкарність Кузнєцова В.В. породжує все нові і нові  епізоди незаконної діяльності спрямованої на рейдерське захоплення ФГ «ДАР» та його майна, які лише вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, але фактично не розслідуються.

Враховуючи вищенаведені факти, є всі підстави вважати, що найближчим часом можливе повторення подій, що мали місце у вересні 2016 р.

Можливість таких дій зі сторони Кузнєцова В.В., враховуючи його безкарність по інших вищенаведених фактах, є досить високою та може мати значний загальнодержавний резонанс та нанести значних матеріальних збитків як майну ФГ «ДАР» так і майну третіх осіб.

Наші неодноразові письмові та усні звернення до керівників слідчих органів самих слідчих та керівників районних відділів поліції області  залишені без належного реагування та зводилися до формальних відписок та відмовок.

 

На сьогоднішній день, справа щодо рейдерського захоплення ФГ «ДАР», що мала загальнодержавний розголос, не має належної уваги з боку правоохоронних органів, що і дає змогу Кузнєцову В.В. вчиняти нові незаконні дії націлені на цілковите захоплення ФГ «ДАР» та його майна, використовуючи при цьому  абсолютно незаконні способи.

«Підсумовуючи сказане, складається враження, що всі вище перелічені незаконні дії та бездіяльність не обійшлися без впливових осіб, що перебувають на високих державних посадах. В подальшому будемо інформувати про незаконні дії, щодо ФГ «ДАР»», – додав А.Гайворонський.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: