НОВИНИ

Стало відомо, чи вистачить українцям сезонних фруктів

10.04.2020 10:02
Retsepty-dlya-immuniteta-iz-imbirya-limona-i-meda

Ажіотажний попит на лимони та імбір, високі ціни та запаси інших фруктів, – про це в ефірі АгроФМ розказала Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» гуртового ринку «Шувар». Про це пише agronews.ua.

Ситуація з лимонами залежатиме від того, наскільки Аргентина зможе компенсувати зменшення обсягів поставок з Туреччини. Крім Аргентини, у квітні починаються поставки лимонів з Іспанії, але там фрукти теж дорогі. Оскільки лимони — імпортна продукція, на їхню вартість впливатиме і ситуація на валютному ринку.

«По лимону ціна вже «відкотилася» на 5 грн, бо люди просто не готові платити за лимони 100 грн, а за імбир — 300 грн, в деяких мережах можна знайти ціну 500 грн/кг імбиру. Це вплинуло на попит», — прокоментувала Гетьман.

Ринок лимонів і імбиру показав, що завжди є межа зростання ціни. В той же час підвищений попит на імбир та лимон призвів до того, що на складах цієї продукції не вистачає.

«Якщо раніше лимони купували поштучно, то зараз 2-3 кг — це нормальна роздрібна партія лимонів», — додала вона.

Імбир до України постачає Китай, трейдери просто не були готові до того, що попит на цю продукцію настільки підвищиться.

«Це не змова, просто попит набагато перевищує пропозицію. Немає жодних обмежень по імпорту».

Також на «Шуварі» велика пропозиція українських яблук.

«Яблука досить якісні, наші фермери навчилися їх зберігати до початку наступного сезону, тож зараз знайти хрустке, якісне яблуко — не проблема. Тому українці не залишаться без фруктів», — переконана аналітик.

Нагадаємо, через дефіцит поставок ціни на лимони зросли.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: