Завантаження Події
  • Це подія пройшло.

АГРОПОДІЇ

Відкритий діалог з народними депутатами України щодо лобістської діяльності

163646214_3643550032410366_421652773606990392_n
25 Березня, 2021
11:00 - 13:00

Other

Формат зустрічі
Конференція
Локація
Україна

Запрошуємо до діалогу!

Українська Асоціація професіоналів у сфері GR і лобістів ???? запрошує на відкритий діалог ???? з народними депутатами України.

Українська Асоціація професіоналів у сфері GR і лобістів запрошує журналістів ????, GR-спеціалістів, представників профільних організацій і бізнесу ???? на зустріч з народними депутатами України.

Тема зустрічі – «Чи потрібно легалізувати лобістську діяльність в Україні?».

????У більшості країн світу лобістські інституції працюють у правовому полі. Лобісти платять податки, здійснюють не тільки фінансування діяльності політиків, а й приймають безпосередню участь у законотворчих процесах. Відкритий лобізм є механізмом боротьби з корупцією ????.

Натомість, в Україні лобізм не регулюється законодавством і є тіньовою сферою. У 2020 році у Верховній Раді України було зареєстровано чотири законопроекти про лобізм, але наразі жоден із них не пройшов усіх етапів голосування. Зокрема, це проект закону №3059 «Про державну реєстрацію суб’єктів лобіювання та здійснення лобіювання в Україні», №3059-1 «Про лобізм», №3059-2 «Про правове та прозоре регулювання діяльності з лобіювання», №3059-3 «Про лобістську діяльність». Раніше Асоціація робила детальний аналіз перерахованих законопроектів, вказавши на сильні сторони і недоліки кожного з них.

Але 03 березня 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань правової політики в режимі відеоконференції провів попередній розгляд вищевказаних законопроектів і визнав їх такими, що не відповідають Конституції України.

Закликаємо ???? народних депутатів, профільні асоціації, представників бізнесу, громадських організацій та преси долучатися до дискусії щодо необхідності врегулювання лобістської діяльності в Україні у рамках чітко визначеного законодавства.


✅Реєстрація обов’язкова.

????Facebook-сторінка заходу.

????Місце: Zoom.

 


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити:
Теги Подія:
, , , , , , , , , ,